söndag 12 maj 2013

Flaskat!

Nu är det klart!

Flaskningen gick som en dans förutom att det var lite svårt och få upp trycket i häverten från början.

FG landade faktiskt på 1011 så det blev 3, 9%.

Jag prajmade med en minibitsocker i varje flarra. Ska bli spännande att se vad som händer de närmaste veckorna... Just nu har den en tokhumlad smak med en ganska tunn kropp där man aaaanar en liten sötma innan en skönt besk eftersmak sätter in.

7 kommentarer:

  1. Det är alltid grymt spännande att se hur den utvecklas när den kommit på flaska! :-)

    Tänk bara på att bitsockret du tillsatt adderar till alkoholhalten lite. Beroende på mängd så kan de addera upp till 0,5% alkohol. :-)

    SvaraRadera
  2. Såpass!? Det var mer än jag trodde faktiskt.
    Från beräknade ca 3 % till teoretiska 5, 4%- spännande.

    Fast det viktigaste är ju att det smakar bra - och inte går lite over the top med humlen :-D

    SvaraRadera
  3. Grattis! Bara att stå ut med att vänta en månad nu då. Brygg varje vecka så det blir ny ölpremiär varje helg.
    svarta kapsyler var snyggt.

    SvaraRadera
  4. Ja det blir till att fixa fler tomflarror.

    haha, ny premiär varje helg - ingen dum idé =)

    SvaraRadera
  5. Nästan lika bra idé som ölpremiär varje dag. Antar att man måste dra gränsen någonstans. Man får inte plast med hur många backar som helst heller Jag siktar på att ha ölpremiär åtminstone varannan vecka. Fast närmaste tiden blir det nog varje vecka för jag har varit löjligt flitig senaste tiden med att brygga. Senast idag. En Belgisk wit.. min nr 60. kolossalt god! Bland det godaste jag gjort :)

    SvaraRadera
  6. Hehe jädrar vad du brygger! Kan inte bli så mkt annan dryck för dig!

    Nä man vet nog att det börjar bli lite mkt när utrymmet tar slut! Det problemet har inte jag(brygger inte så stora mängder)... Än :-)

    Kul! Själv planerar jag en saison med rabarber!
    Receptideér? Ska jag göra avkok och dunka ner i primären? Hur brukar man brygga med frukt och grönt?

    SvaraRadera
  7. Aldrig bryggt me frukt eller grönt. Ingen aning. Saison med rabarb låter gott. Rycker man upp en rabarb ur marken så är den väl rätt jordig å smutsig så det är ju inget vidare bra för ölet så den bör kanske kokas lite. Tja du få pröva dig fram eller fråga någon som vet nåt.

    Jo jag dricker nästan uteslutande öl som jag bryggt själv. Inte har jag råd att köpa fin öl på bolaget inte.

    SvaraRadera